4 důvody, proč adoptovat dospělou kočku

Chcete adoptovat kotě? 4 důvody, proč raději adoptovat dospělou kočku

1. Známe její povahu

Koťata jsou všechna hravá, roztomilá, ale nikdy nevíte, zda z nich vyroste klidná kočka, nebo divoký rarach, který si chce hrát. Nepoznáte, jestli bude potřebovat kočičího kamaráda či si vystačí jako jedináček. U dospělé kočky již víme, zda je hravá a potřebuje kočičí kamarády, nebo je mazlivá a stačí jí dvounožec. V dospělosti už víme, zda se hodí na ven, nebo jen na dovnitř.

2. Neničí věci

Dospělá kočka, pokud není extrémně hravá, neničí věci, neskáče po záclonách. Naopak jí stačí plná miska, teplo domova a třeba místečko na gauči. Koťata mají tendenci vše zkoumat, všude se chtějí dostat, vyzkoušet vše jako škrabadlo a stále si hrát. Rádi koušou a škrabou i dvounožce, protože chtějí pozornost.

3. Není potřeba jim věnovat tolik pozornosti

Jak již bylo zmíněno, dospělá kočka je ráda za plnou misku, pohlazení a nějaké to místečko ve vašem domově. V klidu vydrží doma, když jste v práci. Naopak kotě, zvláště, pokud je jedináček, si vyžaduje vaši pozornost ve dne v noci, protože si chce hrát.

4. Obrázek nemusí být rozhodující

Kočku nevybírejte podle vzhledu, ale podle povahy. Pokud jdete do útulku, nechte si poradit. V útulku dobře vědí, která kočka se hodí jako jedináček a která ne, která se hodí na dovnitř/ven a která pouze na domácí bydlení. Je důležité vybírat podle vašich možností, jestli býváte často pryč, raději pořídit dvě na sebe zvyklé, atd.

Útulky jsou plné mladých dospělých koček, tak proč podporovat množení a počkat si na koťátko, které se narodí někomu na zahradě a na které pak nebudete mít čas, protože bude extrémně hravé. Raději adoptujte dospělou kočku, o jejíž povaze můžete hodně zjistit.

Chcete pomáhat kočkám, ale necítíte se na to kočku adoptovat? Staňte se virtuálními rodiči. Více zde.